Cv opstellen


Een cv verteld wie je bent en wat je kunt. Je cv bevat uitsluitend feiten, noem alleen relevante werkervaringen, opleidingen en curssusen, vaardigheden en kwaliteiten. Je cv is aaangepast aan de functie waarop je solliciteert.

OPBOUW VAN EEN cv

Er zijn geen vaste regels voor het opbouwen van een cv. Een cv bevat in elk geval de volgende onderdelen.

  • Persoonlijke gegevens: naam, adres, telefoon, email, geboortedatum en - plaats, burgelijke staat en nationaliteit.
  • Opleiding en cursussen: Hier vermeld je welke opleidingen / cursussen je hebt gevolg en of je een diploma hebt behaald. 
  • Werkervaring: begin met de meest recente baan. Hier kunt u ook vrijwilligerswerk, stages en vakantiebanen vermelden. Noem steeds begin- en eindata. 
  • Vaardigheden: Benoem vaardigheden die goed van pas kunnen komen bij de functie waarop je solliciteert. Bijvoorbeeld beheersing van computerprogramma's en welke vreemde talen je spreekt
  • Hobby's en sport: Hier beschrijf je hoe je jouw vrije tijd besteedt. Zo laat je zien waarin je geïnteresseerd bent.


OPVALLEN

De uitstraling van je cv is belangrijker dan je in eerste instantie denkt. Een cv met een verzorgde en professionele opmaakt geeft net dat beetje extra en kan er voor zorgen dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Denk bijvoorbeeld aan het lettertype, lettergrootte, marges en kleurgebruik. Let er wel op: Opmaak is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt altijd op internet voorbeeldcv's opzoeken. Maar wil je echt serieus werk van je cv maken en je bent geen vormgever, besteed het dan uit.